23 september 2021
19:30

Bergnäsets AIK

Storfors AIK - Bergnäsets AIK 1-1

Vi tar med oss en poäng från bortamatchen mot SAIK efter en relativt jämn tillställning. Vi startar matchen på ett bra sätt och skapar ett par riktigt bra chanser. Miguel har ett bra avslut som räddas till hörna och på den efterföljande hörnan nickar en SAIK-försvarare mot eget mål från två meter utan kontroll, men tyvärr för vår del rakt på målvakten. Efter 20-25 minuter jämnar spelet ut sig och SAIK tar ledningen efter en omställning där ett hårt inspel styr på en av våra egna spelare och ställer Simon i kassen. Resten av halvleken är spelmässigt inte så mycket att skriva om då den mest består av kamp. Andra halvlek fortsätter med mycket kamp och många frisparkar åt båda håll. I minut 69 kommer kvitteringen genom Max efter ett långt inkast som passerar alla i främre ytan och hamnar hos Max som starkt vänder bort försvararen och trycker in bollen. Vi går för ett segermål och skapar några hyggliga möjligheter men SAIK är inte ofarliga i sina anfall utan skapar också några lägen. Sammanfattningsvis kan man säga att matchen inte bjöd på något skönspel. Ett ihållande spöregn och rejäl blåst gjorde sitt till för att felprocenten i passningarna var hög denna kväll. Många frisparkar åt båda håll i en match som inte var speciellt ful. Dock kan man kanske "knorra" något åt fördelningen av varningar där vi får sex gula och SAIK endast två?!
Nu vilar vi ihelgen och laddar för Täfteå hemma på JIABvallen tisdag kl. 19.00.